Řecký salát s ořechy

PŘÍPRAVA 1 HODINA, 6–8 PORCÍ

NA SALÁT

  • 6 hrnků na kousky natrhaného listového salátu
  • 1 červená cibule nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostky
  • ½ hrnku cherry rajčátek pokrájených na čtvrtky
  • 1 velká okurka nakrájená na plátky
  • ¼ hrnku pokrájených černých oliv
  • ¼–½ hrnku piniových oříšků či nasekaných vlašských ořechů

NA ZÁLIVKU

  • 100 g rozdrobeného tvrdého tofu
  • ½ hrnku octa z červeného vína
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička oregana
  • ¼ čajové lžičky tymiánu
  • ¼ čajové lžičky černého pepře

Ve velké salátové míse promíchejte listy salátu, cibuli, papriku, rajčátka, okurku, olivy a ořechy.

V další misce smíchejte všechny suroviny na zálivku a nechte tofu 1 hodinu marinovat.

Přelijte salát zálivkou a protřepte.

Author: Ilja Hynek