Nepečené sušenky s čokoládou

PŘÍPRAVA 15 MINUT, CHLAZENÍ 60 MINUT, 9 KOUSKŮ

Tyto sušenky jsou bohaté na živiny, sladké a syté – mají zkrátka všechno, co má pravý zákusek mít!

  • 1 hrnek podrcených nízkotučných celozrnných sušenek
  • ¼ hrnku podrcených vlašských ořechů
  • ½ hrnku nízkotučného neslazeného kokosu
  • ⅓ hrnku přírodního arašídového másla
  • ¼ hrnku rostlinného mléka
  • 1 hrnek čokolády na vaření bez obsahu živočišného mléka
  • 5 polévkových lžic rýžového či mandlového mléka

V míse smíchejte vlašské ořechy, kokos, arašídové máslo a podrcené celozrnné sušenky. Za stálého míchání pomalu přilévejte rostlinné mléko. Vytvořte těsto, ne příliš měkké. V případě potřeby prohněťte rukama.

Těsto rovnoměrně rozprostřete po dně mísy s nepřilnavým povrchem o rozměrech 23×23 cm.

V hrnci nechte při střední teplotě v rýžovém či mandlovém mléce rozpustit čokoládu; pak řádně rozmíchejte.

Čokoládovou směsí přelijte těsto. Vychlaďte. Rozkrájejte na čtverečky – a můžete si pochutnávat!

TIP

Jde o sváteční pochoutku; takové byste si měli dopřávat s mírou.