PŘÍPRAVA 1 HODINA, 6–8 PORCÍ
NA SALÁT
- 6 hrnků na kousky natrhaného listového salátu
- 1 červená cibule nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na kostky
- ½ hrnku cherry rajčátek pokrájených na čtvrtky
- 1 velká okurka nakrájená na plátky
- ¼ hrnku pokrájených černých oliv
- ¼–½ hrnku piniových oříšků či nasekaných vlašských ořechů
NA ZÁLIVKU
- 100 g rozdrobeného tvrdého tofu
- ½ hrnku octa z červeného vína
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička oregana
- ¼ čajové lžičky tymiánu
- ¼ čajové lžičky černého pepře
Ve velké salátové míse promíchejte listy salátu, cibuli, papriku, rajčátka, okurku, olivy a ořechy.
V další misce smíchejte všechny suroviny na zálivku a nechte tofu 1 hodinu marinovat.
Přelijte salát zálivkou a protřepte.